Magyarságtudományi tanulmányok (Újabb könyv a magyaroknak)


Nemzeti önazonosságunk védelmezése olyan stratégia, mely az önvédelem részévé válik. Következésként nem exkluzív privilégium, hanem fenséges megbízatás (co-missio), amely azt a célt szolgálja, hogy a magyarság megismerje, majd másokkal is megismertesse helyét Európában és a világban.
Mindenekelőtt tartozunk elismeréssel nyilatkozni az USA-ban működő Magyarságtudományi Intézet elnökéről, a Magyarságtudományi tanulmányok című kötet főszerkesztőjéről, aki úgy válogatta össze az írásokat, hogy átfogó képet adjon arról a hatalmas területről, amelyet a magyarságtudomány képvisel. A kötet 37 különálló, ám összefüggő tanulmányban mutatja be eleink, rokon népeink történelmét — az őstörténettől kezdve az ’56-os forradalomig —, a magyarság kultúráját — zenéjét, írását, nyelvét, népi hagyományait — és hitét, nem feledkezve meg legbecsesebb nemzeti ereklyénkről, a Szent Koronáról sem.
A tanulmánytörténetet egybeszerkesztő Botos László 29 hazai és emigrációban élő, elismerésünket érdemlő, neves kutató munkáját úgy fogta egybe, hogy a magyarság megtalálja végre a kiutat a Kárpát-medencét is végképp érintő XXI. századi gazdasági, morális és társadalmi kérdésekben.
A Magyarok Világszövetségének elnöke a 850 oldalnyi tanulmányt úgy értékeli, hogy annak ott a helye minden magyar család otthonában. Magyar változatát kiegészítő tankönyvnek ajánlja minden magyar ajkú és magyar szívű tanárnak, és természetesen mindenkinek, akit érdekel eredete, kultúrája.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

EPOLETT

MAGYAR TIMPANON

Hangösvény suttogás