Nem lehet tudni

   Lehet enyhe derűvel idézni a frankok kereszténységhez  való csatlakozását, mely a frank törzsek összefogását célozta a Meroving-dinasztia (Klodvig utódai!) idején arról váltak híresekké: „sohasem lehet tudni.”
   Ugyan mesebeszédnek tűnt a keresztény tanítás, hogy a világot megítélő Úr a Krisztus visszatér; ketté válsztja az emberiséget, jobb és bal kéz felé. A követői  az életre, az ellenségei az örök kárhozatra jutnak. Innen jött a bölcs döntés: lehet, hogy nem úgy lesz, de nem lehet tudni.
   Ugyancsak ígérték, hogy Székelyföldet, Háromszéket újraépítik az RMDSZ illetékes képviselői, üdvözlet küldésével Posta József  Program-hírrel és a tavaly elindított régiónk eddigi legnagyobb értékű (15,5 millió euró) Európai Unió, a 17,1 kilométeres utat és 9 kilóméterres szakaszon járdákat, 4 hidat pályázat  támogatott beruházásával befejezték, melynek kapcsán az átadásra Zabola községben és a hozzá tartozó Páván augusztus 18-án került sor.
   Csak elismeréssel tudunk nyilatkozni. Illesse köszönet Tamás Sándor urat a Kovászna Megye Tanácsának elnökét, Olosz Gergely urat, parlamenti képviselőt és Ádám Attila Péter urat a Zabola község polgármesterét. A szép ünnepi rendezvény minden szervezőjét és résztvevőjét; természetesen áldást-osztó  tisztelendő Fekete Tamás plébános urat. De nem kapott felkérést szolgálatra a református lelkész... Pedig, sohasem lehet tudni...
    Igen nagy örömet jelentett a pávai hídnál a patak magyar nyelven történő megjelölése: Páva pataka! Ennyi maradt meg a Református Egyházközségen kívűl.
    Ami pedig most következik, azt már tényleg nem lehet tudni... Nem lehet tudni, hogy az úttest jobb és bal szélén ágaskodó hosszabb-rövidebb beton (homok, kavics, cement és víz  keverékből készült nagy szilárdságú építőanyag), alépítmény szerepét betöltő vasbeton elem, áteresz mi célt szolgál. Türelemmel vártunk és még várunk, amig elfogadható választ kapunk. Különben 1920-tól tart a tűrelmünk...
   Ami az útépítés szakmai mikéntjét illeti, vallomással tartozom: ezt nem is értem. De jártam, több felé is, és ilyent csak Svájcban a magas hegységekben jéggé összefagyott hónak a völgyekben lassan lefelé csúszó tömegben láttam. Gleccserek ezek!
   Ma, amikor mindenütt pszihológus van: ha kell, inkább nem! Biztos van, kell lennie útpszihológusnak, aki a vezetőnek lelki egyensúlyát és életveszély-színtjét bemérni tartozik.
   Mert itt aztán.: Ki is kerül a kórházba, vagy temetőbe? Ki a börtönbe?
   Nem lehet tudni!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

EPOLETT

MAGYAR TIMPANON

Hangösvény suttogás