Tűzzománc


Látván látjuk a magyar nemzetiségű honpolgárokat ért antidemokratikus kihivásokat Erdélyben, melyre azonnal és határozottan reflektálni tartozunk.                                                                         

Utóvéd az ellenséges támadás ellen, mely  megakadályozni hivatott attól a kavarodástól, amelyik végigsepert Európában annyi tragédiát okozva. Jelen esetben első fokon a magyarság érdekeit, nemzeti önbecsülését véljük sulyosan megbántottnak.                                                                        

Csak a fenti megállapitás is tanuskodik arról, hogy a Vitézi Rendnek lehet és van politikai  állásfoglalása,-nóha önmagában nem politizál.  A Vitézi Rend Kárpát-medence Tartomány Alapszabályzata szerint  "éberséget tanusit a magyarság érdekeinek védelmében."                 

Ikerkristállyá szerveződik a magyar ügy mögött felsorakozó értelmiségi bázis - tudósok, művészek, olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolók, irók, költők, újságirók, épitészek, lelkészek -, mely az irástudók felelősségével nemcsak véleményezi, elemzi az eseményeket, hanem sorsdöntő pillanatokban képviseli határozott kiállásával. Ezt teszi a háromszéki történelmi egyházak vezetősége  Sepsiszentgyörgyön február 8-án a keresztény hivekkel a vasárnapi tiltakozó felvonulás és nagygyűlés alkalmával.                                                                                                        

Isten legyen segitségükre!                              

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

EPOLETT

MAGYAR TIMPANON

Hangösvény suttogás